lauantai 2. syyskuuta 2017

Hermona

Kipuja, kipuja, kipuja yhä edelleen. 
Vaikka päivä päivältä olo on hieman parempi, huomaan, että kivut muuttuvat erilaisiksi. Alkuun joka liike sai aikaan erittäin pistelevän/kirvelevän/polttelevan/repivän tuntemuksen isoimman haavan kohdalla, tänään kipua tuntuu enemmän jossakin lihaksessa tuolla syvemmällä ihankuin olisi kuntoillut vatsalihakset todella kipeiksi. Toisena hetkenä saattaa olla ettei kipua juuri tunnu paljoakaan kun sitten yhtäkkiä saattaa sattua ihan hirveesti. Olo on todella vaihteleva ja edelleen rauhassa pitää ottaa kaikki liikkuminen. Onhan kropan annettava rauhassa palautua isosta leikkauksesta.

Eniten harmittaa tuo selällään nukkuminen, siis maailman inhottavin asento nukkua! Taas jälleenkerran yksi lähestulkoon valvottu yö takana kun asento niin huono. Kyljelleen pystyn jo kääntymään mutta vaikka kuinka vatsaa tyynyillä tukisinkin niin tuntuu se vaan edelleen hyvin epämiellyttävältä eikä siinä pysty pidemmän päälle olemaan. Huoh, saisimpa jo rakkaat yöuneni takaisin...

Kotiuduttuani sairaalasta minulla oli turvotusta kehossa aika paljon leikkauksen jäljiltä. Nilkatkin olivat ihan paisuksissa. Polilta sanoivat turvouksen olevan aivan normaalia. Painossa ei näkynyt ekaan viikkoon minkäänlaista muutosta mutta nyt ihan muutaman päivän aikana nesteet ilmeisesti poistunut kehosta kun -2.6kg näytti puntari. Toivottavasti paino jatkaa laskuaan vielä nesteidenkin jälkeen ettei nyt tyssäisi tähän.

En tiedä ollenkaan mitään kalorimäärää mikä saisi maksimissaan tulla päivän aikana tän leikkauksen jälkeen, pitäisi varmaan soittaa ravitsemusterapeutille ja kysäistä. Nyt kun olen tavallisia ruokia jonkin verran syönyt nousee myös kalorit aika herkästi jo sinne 700-800kcal tienoille, joka jostain kumman syystä tuntuu minusta ahdistavan paljolta. Myöskin annoskoot on jonkin verran erilaiset, nestettä pystyn juomaan hitaasti nautittuna sen 2dl ihan hyvin taukoja pitäen, mutta vähänkään paksumpaa ruokaa menee sen desin verran. Pelkään, että vatsalaukkuni venyy annoskokojeni vuoksi tai että lihoan kun kalorimäärät nousevat niin pelottavan herkästi. Minulla on edelleen aivan liikaa vajetta proteiineissa, hiilarit monesti yli 50g/pvä, kalorit nousee ja kaikki tää ahdistaa. Kamalaa kun leikkauksesta on vasta alle kaksi viikkoa ja olen jo näin hermona! 
😖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti